KORE BÜYÜKELÇİLİĞİ KUPASI 2026, KOSTA RİKA’DA TAEKWONDO COŞKUSUNA SAHNE OLDU
Kosta Rika’nın geleneksel organizasyonlarından Kore Büyükelçiliği Kupası 2026, üç gün boyunca farklı yaş gruplarından sporcuları San José’de buluşturdu. Organizasyon, Kosta Rika ile Kore Cumhuriyeti arasındaki dostluk bağlarını da güçlendirdi.
SAN JOSÉ, Kosta Rika — Kore Büyükelçiliği Kupası 2026, 24-26 Temmuz tarihleri arasında San José’deki BN Arena Hatillo 2’de gerçekleştirildi. Ülkenin farklı bölgelerinden gelen sporcuların katıldığı organizasyon, Kosta Rika taekwondosunun en önemli buluşmalarından biri hâline geldi.
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin desteğiyle Kosta Rika taekwondo Federasyonu (FCT) tarafından düzenlenen kupa, Ulusal Şampiyona ile birlikte gerçekleştirildi. Sporcular, federasyonun belirlediği farklı yaş grupları ve kategorilerde tatamiye çıktı.
Üç gün süren müsabakalarda minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerindeki sporcular mücadele etti. Organizasyon, taekwondoya yeni başlayan sporculara önemli bir deneyim kazandırırken üst kategorilerde de yüksek seviyeli ve heyecan dolu karşılaşmalara sahne oldu.
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, kupayı ülkenin dört bir yanından gelen sporcuları; disiplin, cesaret ve sportmenlik değerleri etrafında buluşturan önemli bir etkinlik olarak değerlendirdi.
Diplomatik temsilcilik ayrıca sporcuların enerjisine ve tutkusuna dikkat çekerek antrenörlerin, ailelerin ve taekwondo tutkunlarının organizasyona gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kore Büyükelçiliği Kupası 2026, sportif rekabetin yanı sıra Kosta Rika ile Kore Cumhuriyeti arasındaki dostluk ve kültürel bağların güçlendirilmesine de katkı sağladı.