Kosta Rika’da Taekwondo Heyecanı: III. Ulusal Taekwondo Şampiyonası Başarıyla Tamamlandı

Kosta Rika’da Taekwondo Heyecanı: III. Ulusal Taekwondo Şampiyonası Başarıyla Tamamlandı

San José, Kosta Rika – Kosta Rika Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 2026 III. Ulusal Taekwondo Şampiyonası (III Etapa Campeonato Nacional de Taekwondo 2026), 26-28 Haziran tarihleri arasında Hatillo BN Arena‘da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Ülkenin dört bir yanından sporcuların ve kulüplerin bir araya geldiği organizasyonda, farklı yaş kategorilerinde mücadele eden tekvandocular hem yeteneklerini sergileme hem de ulusal sıralamadaki yerlerini güçlendirme fırsatı buldu. Organizasyon, yüksek rekabet düzeyinin yanı sıra sporcuların disiplinini, centilmenliğini ve taekwondo ruhunu yansıtan örnek görüntülere sahne oldu.

BN Arena yine taekwondonun buluşma noktası oldu

Hatillo’daki BN Arena, üç gün boyunca Kosta Rika taekwondosunun merkezi haline geldi. Sporcular, antrenörler, hakemler ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği şampiyona, ülkenin en önemli ulusal taekwondo organizasyonlarından biri olmayı sürdürdü.

2025 yılındaki ilk etapta yaklaşık 1.600 sporcunun katılımı ve 3.000’i aşkın seyirci ile önemli bir başarı yakalayan organizasyon, 2026 yılında da aynı heyecan ve yüksek katılımla devam etti.

Sporun yanında çevre bilinci

Kosta Rika Taekwondo Federasyonu, yalnızca sportif başarılarıyla değil, çevreye duyarlı organizasyon anlayışıyla da dikkat çekiyor. Federasyon, etkinliklerde atık yönetimi, geri dönüşüm, su ve enerji tasarrufu ile tesislerin korunmasına yönelik uygulamalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Bu çalışmaların sonucunda federasyon, Bandera Azul Ecológica (Mavi Bayrak Ekolojik Programı) kapsamında Sürdürülebilir Etkinlikler kategorisinde yeniden en yüksek değerlendirmeyi almayı başardı. Daha önce düzenlenen II. Etap organizasyonu, zorunlu kriterlerin tamamını yerine getirerek 100 tam puan elde etmişti.

Federasyonun çevre konusundaki duyarlılığı uluslararası alanda da takdir görüyor. Dünya Taekwondo tarafından daha önce çevre dostu organizasyon uygulamaları nedeniyle örnek gösterilen federasyon; geri dönüşüm, gıda israfının önlenmesi ve sporcular ile seyirciler için sürdürülebilir etkinlik ortamı oluşturma çalışmalarıyla öne çıkıyor.

Başkan Wilmar Alvarado: “Bu başarı tüm taekwondo ailesinindir”

Kosta Rika Taekwondo Federasyonu Başkanı Wilmar Alvarado Castillo, elde edilen başarının tüm taekwondo camiasının ortak emeği olduğunu belirtti.

Alvarado, “Bandera Azul Ecológica ödülü yalnızca federasyonun değil; sporcularımızın, antrenörlerimizin, hakemlerimizin, gönüllülerimizin ve ailelerimizin ortak başarısıdır. Her bireyin gösterdiği çevre bilinci bu sonuca katkı sağladı.” ifadelerini kullandı.

Taekwondonun sadece başarılı sporcular yetiştirmeyi değil, aynı zamanda doğaya ve topluma karşı sorumluluk sahibi bireyler kazandırmayı hedeflediğini vurgulayan Alvarado, çevrenin korunmasının federasyonun temel değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Ayrıca organizasyonlarda çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Alvarado, güvenli, çevre dostu ve gelecek nesillere örnek olacak organizasyonlar düzenlemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Madalyalar sadece sportif başarıyı temsil etmiyor

2026 III. Ulusal Taekwondo Şampiyonası’nda kazanılan madalyalar, yalnızca sportif başarının değil; disiplinin, özverinin, aile desteğinin ve sosyal sorumluluk bilincinin de simgesi oldu.

BN Arena’da gerçekleştirilen organizasyon, Kosta Rika Taekwondo Federasyonu’nun hem sportif mükemmeliyet hem de çevresel sürdürülebilirlik anlayışını bir araya getiren örnek organizasyon modelini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum Gönder