IPC, Rusya ve Belarus’un Paralimpik Oyunları’ndaki Katılımı Hakkındaki Kararını Gözden Geçirmeyecek
0 yorumlar
Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Rusya ve Belarus’un Milano Cortina 2026 Paralimpik Oyunları’na katılımıyla ilgili kararının yeniden değerlendirilmeyeceğini yineledi. IPC’nin bu tutumu, Letonya’nın açılış törenini boykot etme kararı aldığı bir dönemde geldi.
IPC Kararlılığını Sürdürüyor
IPC, Rusya ve Belaruslu sporcuların 2026 Milano Cortina Paralimpik Oyunları’nda yer almasına yönelik kararında herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtti. Bu açıklama, spor dünyasında ve uluslararası kamuoyunda yankı buldu.
Letonya’dan Boykot Hamlesi
Rusya ve Belarus’un katılım kararına tepki gösteren Letonya, Paralimpik Oyunları’nın açılış törenini boykot etme kararı aldı. Bu boykot, IPC’nin kararının yarattığı tartışmaların bir göstergesi olarak öne çıkıyor.