Prof. Dr. Metin Şahin’den Güzel Haber: 2028 Dünya Poomsae Şampiyonası Antalya’da
Türk taekwondosunun önemli isimlerinden Prof. Dr. Metin Şahin, Güney Kore’nin Chuncheon kentinde gerçekleştirilen World Taekwondo Olağanüstü Kurul Toplantısı’na ilişkin sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, 2028 Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası’nın Antalya’ya verilmesinin Türk taekwondosu adına sevindirici bir gelişme olduğunu duyurdu.
Güney Kore’nin Chuncheon kentinde, 2026 Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası öncesinde World Taekwondo (WT) Olağanüstü Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Prof. Dr. Metin Şahin, WT Denetçisi Ali Sağırkaya ile birlikte katıldı.
Prof. Dr. Metin Şahin, toplantının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda alınan kararlar ve görüşülen konular hakkında bilgi verdi.
2028 Dünya Poomsae Şampiyonası Antalya’da
Toplantıda, World Taekwondo Başkanı Dr. Chungwon Choue tarafından son dönemde gerçekleştirilen şampiyonalara ilişkin kapsamlı bir değerlendirme ve rapor sunuldu.
Ardından gündemde yer alan önemli konular görüşülerek karara bağlandı. Toplantının Türkiye açısından en dikkat çekici gelişmesi ise 2028 Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası’nın Antalya’ya verilmesi oldu.
Bu önemli organizasyonla birlikte Türkiye, dünya taekwondosunun en prestijli poomsae organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak.
Taekwondonun Geleceği Masaya Yatırıldı
Olağanüstü Kurul Toplantısı’nda yalnızca organizasyonlara ilişkin kararlar değil, dünya taekwondosunun geleceğine yönelik önemli başlıklar da ele alındı.
Yönetişim konuları, taekwondonun geleceğine yönelik teknoloji yatırımları ve uluslararası taekwondo camiası arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında yer aldı.
Dai-won Moon Saygıyla Anıldı
Toplantı, dünya taekwondosunun önemli isimlerinden merhum Dai-won Moon anısına gerçekleştirilen saygı duruşuyla başladı.
Prof. Dr. Metin Şahin, paylaşımının sonunda toplantıyla ilgili şu temennide bulundu:
“Toplantının taekwondo camiamıza ve sporumuzun geleceğine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
2028 Dünya Poomsae Şampiyonası’nın Antalya’ya verilmesi, Türkiye’nin uluslararası taekwondo organizasyonlarındaki güçlü konumunu bir kez daha ortaya koyan önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

